Cedergruppen | Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms Län
Typ av funktionshinder: 
Aspergers syndrom
Autism
Typ av verksamhet: 
Daglig verksamhet
Telefon: 
08-6543000
Adress: 
St:Göransgatan 66, 6tr
Ort: 
Stockholm
Kommun: 
Stockholm
Postnummer: 
112 33

Inriktningar:
Plan 6: Yrkesutveckling och stöd i kompletterande studier för personer med Asperger/ autismspektrum. Stöd i att utveckla självständigt arbete med en egen struktur/planering. Social utveckling, kulturella aktiviteter och friskvård.
Plan 5: Fokus på återhämtning och rehabilitering i lugn & ro, för att komma vidare. Kreativa, stressfria aktiviteter, inklusive tillgång till bl.a ateljé och digital musikstudio. Social utveckling, kulturella aktiviteter och friskvård.

 

Metod & tankesätt:
På Cedergruppens dagliga verksamheter är dina mål utgångspunkten, oavsett om du vill studera (komvux, begränsad skala), prova arbete på olika slags praktikplatser eller har andra projekt du vill genomföra. Det finns också en fin gemenskap för att ta del av varandras erfarenheter och strategier. Personalen är högskoleutbildad och har lång erfarenhet av deltagare med Asperger/AST och andra neuropsykiatriska diagnoser. Våra arbetssätt grundas i Supported Employment, Supported Education och Motiverande samtal (MI). På Plan 5 finns ateljé med aktiviteter grundade i Levande Verkstad-pedagogik.

 

Övrigt: 

Lokalen är utformad för att vara lättorienterad och vilsam för sinnena. Den har nära till mycket goda kommunikationer: t-bana blå/grön samt stombussarna 1, 3 och 4.

Cedergruppens dagliga verksamheter är LOV-upphandlade av Stockholm,Täby, Nacka och Tyresö.
Vi har nära samarbeten med en mängd arbetsplatser och med Studieteamet i Stockholms stad.
 

På vår hemsida hittar du mer information om vad vi erbjuder, vilka vi är, vilka vi samarbetar med och hur vi tänker. Har du frågor är du förstås varmt välkommen att kontakta oss och gärna boka ett studiebesök!

 m