Hela dig assi | Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms Län
Typ av funktionshinder: 
Aspergers syndrom
Autism
Typ av verksamhet: 
Övrig utbildning
Telefon: 
0708-141592
Adress: 
Reimersholmsgatan 57
Ort: 
Stockholm
Kommun: 
Stockholm
Postnummer: 
11740
Ansvarig: 
Margot Granvik

Verksamhetsbeskrivning:

I Hela Dig Assistans lokal på Lövholmsvägen 20 kan huvudpersoner med personlig assistans lära sig hantverk med hjälp av sin personliga assistent som är intresserad av att arbeta som pedagogisk personlig assistent.

Här finns fullt utrustad vävsal träslöjdssal och syateljé samt kök och vilrum.

Den unga vuxna som är intresserad av att lära sig hantverk och som har en eller flera personliga assistenter pa:n som är intresserade av att utveckla sig till pedagogiska assistenter kan få stöd att få igång en egen skräddarsydd verksamhet. Arbetet planeras och läggs med fördel upp tillsammans med huvudpersonen pa:n och anhöriga.

Är huvudpersonen intresserad av ett mer udda hantverk kan samarbete ske med hyresgäster i de fyra olika konstnärskollektiv som finns i byggnaden som täcker in ett antal hantverksprofessioner

Läge:

Lokalen finns på Lövholmsvägen i Gröndal precis intill tvärbanans hållplats Trekanten. Egen ingång från gaveln av Beckers gamla kontorsbyggnad.

Antal platser:

Det finns utrymme för tre huvudpersoner som är aktiva dagtid

Pedagogisk inriktning:

Personer med kognitiva funktionsnedsättningar till exempel som en följd av svårbehandlad epilepsi med förlångsamning och minnesproblem behöver få utforska vad de gillar att arbeta med i en lugn och trygg miljö. Verksamheten på Lövholmsvägen 20 verkar för att unga vuxna som inte har hittat något att göra ska få chans att utveckla ett intresse som kan bli en stimulerande sysselsättning. Verksamheten har god kunskap om kognitiva funktionsnedsättningar epilepsi och hur man arbetar med rutiner instruktioner och olika kognitiva stöd för att öka den enskilda huvudpersonens självständighet. Förhållningssättet utgår ifrån ett lågaffektivt bemötande.

 

Övrigt:

Den aktuella verksamheten idag har särskild inriktning mot unga vuxna med epilepsi.