Svartvik, bar | Autism- och Aspergerföreningen i Stockholms Län
Typ av funktionshinder: 
Autism
Typ av verksamhet: 
Boende ungdom
Telefon: 
072-584 70 65
Adress: 
Svartviksslingan 90
Ort: 
Bromma
Kommun: 
Stockholm
Postnummer: 
167 38
Huvudman: 
Nytida
Ansvarig: 
Caroline Andersson

Verksamhetsbeskrivning

Svartvik är ett barn- och ungdomsboende för fyra brukare mellan 7-21 år med autism som har ett stort behov av en individanpassad verksamhet. Vår verksamhet är anpassad utifrån brukarens individuella förutsättningar och bygger på omsorg, tydlighet och engagemang i en trygg hemmiljö.

För att känna sig som hemma har våra barn/ungdomarsitt eget rum som han/hon får vara med att inreda med hjälp av föräldrarna och personalen. Här finns det möjlighet för familjen och anhöriga att hälsa på. De allmnänna utrymmena är gemensamma. På Svartvik tränar brukaren på de sysslor som vanligen förekommer i ett hem, så som matlagning, städning, tvätt, duka mm. De vardagliga arbetsuppgifterna varvas med regelundna fritidsaktiviteter som bad, gymnastik, ridning.

Fritiden skall vara rolig. Den är också ett utmärkt sätt att lära sig samspela med andra. Under helger och lov organiserar vi därför utflykter av olika slag. Aktiviteterna utgår från varje brukares förutsättningar, behov och önskemål. Målet är att de skall uppnå största möjliga självständighet utifrån sina individuella förutsättningar och därmed en ökad livskvalitet.

Läge

Svartvik ligger i ett lugnt bostadsområde i Bromma. Detär nära till vatten, stora grönområden, affär och lekplatser.

Antal platser

5

Pedagogisk inriktning

Personer med Aspergers syndrom/autism behöver extra stöd och omtanke. Vår pedagogik är anpassad utifrån deras individuella behov och förutsättningar och bygger på omsorg, tydlighet och engagemang. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap, men också med struktur och gränser. Tydliggörande pedagogik utgör ramen för det praktiska arbetet med brukaren.

Övrigt

Vi kan även erbjuda:

- en helhetslösning med grundsärskola

F-10, Marcusskolan i Spånga

- daglig verksamhet på Hyttan, i Täby